Guide Ta bort ditt Facebook-konto

Näthatshjälpen har tagit fram en guide för hur du gör om du vill radera ditt Facebook-konto. Du kan kan välja att antingen ta bort kontot permanent eller att tillfälligt inaktivera kontot.

Så här gör du för att ta bort ditt Facebook-konto permanent

  1. Klicka på pilen överst till höger på valfri Facebook-sida.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Din Facebook-information i vänsterkolumnen.
  4. Klicka på Ta bort ditt konto och din information och klicka sedan på Ta bort mitt konto.
  5. Ange ditt lösenord, klicka på Fortsätt och sedan på Ta bort konto.

Om du väljer att ta bort kontot permanent kommer du inte kunna återaktivera det. Detta betyder även att din profil, bilder och videoklipp kommer raderas. Du kommer inte heller kunna använda Facebook Messenger. Meddelanden som du skickat till vänner kommer fortfarande kunna visas för dem efter att du har raderat ditt konto. Detta beror på att kopior av meddelanden man skickar lagras i vänners inkorgar.

Avbryta borttagningen

Det går endast att avbryta borttagningen av Facebook-kontot om det gått mindre än 30 dagar från det att du påbörjade borttagningen. Efter 30 dagar går det inte att få tillbaka någon information. Du avbryter borttagningen genom att logga in på ditt Facebook-konto och klicka på Avbryt borttagning.

Så här gör du för att tillfälligt inaktivera ditt Facebook-konto

  1. Klicka på pilen överst till höger på valfri Facebook-sida.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Allmänt i den vänstra kolumnen.
  4. Klicka på Hantera ditt konto, klicka sedan på Inaktivera ditt konto och följ instruktionerna för att bekräfta.

Om du väljer att inaktivera sitt Facebook-konto tillfälligt innebär det en paus från Facebook där andra varken kan se eller gå in på din Facebookprofil. Dina inlägg, bilder och videoklipp finns kvar men är dolda så länge kontot är inaktiverat. Med ett tillfälligt pausat Facebook-konto kan du fortfarande använda Facebook Messenger och andra kan söka på ditt namn och skicka meddelanden till dig. 

Återaktivera Facebook-kontot 

Ett inaktiverat Facebook-konto kan när som helst återaktiveras. Du återaktiverar ditt konto genom att logga in på Facebook igen, eller genom att använda ditt Facebook-konto för att logga in någon annanstans.

Källa: Facebook.com

Vad är näthat? Svensk lag på internet Polisanmäl Organisationer och föreningar Hjälp att hitta vidare stöd Backa varandra på internet Guider Hur skyddar jag mina konton? Intersektionella perspektiv på näthat Mikro-aktivism Tipsbanker
  • Dölj besök Om webbplatsen och näthatshjälpen