Om Näthatshjälpen Om webbplatsen och näthatshjälpen

Näthatshjälpen är skapat och drivs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal med hjälp av projektstöd från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Verktyget är till för dig som utsätts eller ser andra utsättas för näthat. Det är också till för civilsamhällets organisationer så att de kan få stöd och hjälp i hur man kan arbeta förebyggande mot näthat.

I verktyget finns faktatexter, guider, tips och micro-aktivism-posters

  • Faktatexterna är framförallt utformade för att hjälpa dig att sätta ord på vad som har hänt i en situation av näthat samt hur du kan göra för att ta det vidare.
  • Guiderna är utformade för att steg för steg leda dig i en specifik händelse.
  • Micro-aktivism-posterna är för dig som vill ha stöd i att göra en aktion.
  • Tipsen är kopplade till specifika texter, guider eller situationer.

Med situationer så menar vi vad som hänt dig. Du kan fritextsöka på din specifika situation i verktyget och via detta få relevanta tips, guider och fakta.

Alla tips, guider och faktatexter är kopplade till nyckelord som vi regelbundet uppdaterar och fyller på. Om du söker på, till exempel, “jag blev kallad slampa” så kommer tips, guider och fakta som har att göra med ordet slampa (till exempel fakta om trakasserier, eller relevanta tips) att ge dig träff.

På grund av dessa nyckelord, som vi använt för att göra ett så bra sökverktyg som möjligt, så har vi på Make Equal gjort en bedömning gällande vilka ord som vi anser är kopplat till olika typer av utsattheter eller diskriminering. Om du därför söker på ett ord eller händelse som för dig verkar ha en udda koppling som du inte förstår, eller att du inte får någon träff - skriv till oss på info@makeequal.se så kan vi förklara mer eller uppdatera verktyget.